Spring Street

A Family Law Practice

Client: Private Client

Location: Bondi Junction

Size: 50 sqm

Typology: Workplace

Status: Completed, 2019

Photography: Liv Green

This fit-out has breathed a new life into a long-standing family law practice; creating a warm and inviting workplace by flooding the space with natural light and maximising views across Sydney’s east.

The client came to us wanting to refresh their space and their brand. Their brief placed client-experience and utility of space in focus. The existing workspace lacked efficiency of storage to keep up with the client's needs, and as a result, the new fit-out needed to discretely integrate opportunities for storage and archiving without compromising on space.

To keep costs at a minimum, all partitions remained, and our focus shifted to joinery solutions. The spare office was converted to a meeting room while the reception area was reconfigured to allow a spine of shelving to be integrated along the wall and into the adjacent meeting room. In an effort to be economical, we specified IKEA shelving and designed an ‘Ikea-Hack’ - installing custom sliding doors to conceal the law records.

With the removal of worn Venetian blinds to the meeting room, the spaces become more open and light-filled, creating a more inviting waiting area for clients. Reconfiguring this area made for a better client arrival experience and exposure for the business as you are guided down the corridor towards the light-filled space. 

​Working with existing clinical finishes of the base building we specified, furniture, finishes, and lighting that gave a sense of warmth and tactility, referencing notions of the ‘home’ environment.

​Joiner: Porter & Maple
Finishes: Tasmanian Oak Timber: Joiner; Lime-wash Pain: Porters; Tretford Carpet: Gibbon Group
Furniture: Planter: PlyRoom; Meeting table & chairs: CULT; Armchairs: Living Edge; Pendant: Seehosu
Responsible Design Principles: Low-Toxicity, Sustainable Materials

 

"The waiting area was reconfigured to allow a spine of shelving to be integrated along the wall and into the meeting room. "

 

 

We are a Sydney-based interior architecture and design studio designing environments for people and place.

Cornerstore Design Studio

ABN 84 362 514 061

1/2 Kensington Street, Waterloo, NSW 2017

​All images and content © Cornerstore Design Studio, 2020

Newsletter

  • Instagram
  • Pinterest
  • LinkedIn